Enäkosken opissa

Esimiesten ja keskijohdon koulutusfoorumilla kolahteli tänään ahkerasti Ritva Enäkosken johdolla. Kuuntelimme Ritvaa etänä sairaalan auditoriolla. Menetelmänä toimii oikein hyvin, jos kuvan streemaus onnistuu. Vertaisoppiminen muista kunnista jää vähemmälle, mutta oppihaan siinä omilta kollegoilta konsernissa ja samalla säästyy pitkä penni matka-, majoitus- ja päivärahakuluja. Ei sen puoleen kyllä vertaisoppimisellakin on sijansa.

Ritva puhuu ja paljon vuorovaikutuksesta, ihmisten erilaisuudesta ja konkretisoi asiansa oivallisesti. Hersyvimmät naurut taisimme antaa kaikille tutuista parisuhdekiemuroista kertoville rinnastuksille, miesten ja naisten erilaisuudelle ja ammattikuntien stereotypioille.

Kovimmat kolahdukseni taas visersinkin:

  1.  Kukaan ei ole ajatustenlukija. Siksi kannattaakin kertoa mitä mieltä on.
  2. Onnellisuuspäiväkirjaa kannattaa pitää. Se taitaa olla se varmin keino välttää ankeuttajat.

Kollegoiden kanssa tuli pohdittua vähän syntyjä syviäkin. Julkisen työn haasteeksi on tullut se, että jos jotain tekee, siitä seuraa välitön mitätöiminen ja julkinen arvostelu. Siksi aika moni jättää asioita tekemättä.

Erään kollegan kanssa käytimme kevään korvalla siviilirohkeutta. Päätimme koota työryhmän ja toteuttaa kauan kaivatut asialliset jouluvalot Jämsän keskustaan. Nyt odotellaan huomista aamua ja julkisen arvostelun käynnistymistä paikallislehden lehtijutun myötä.

Sen verran jo käytiin keskustelua asiasta ennakolta, että varauduttiin niihin yleisimpiin loanheittokommentteihin. Niinhän se menee, että pessimisti ei pety, eikä hyvin varautunutta voi yllättää.

Onnellisuuspäiväkirjan ensimmäiseksi merkinnäksi voisin kuitenkin todeta, että verkkolehdessä ei ollut tänään yhtään uutta oikeasti ilkeää henkilökohtaista kommenttia minusta tai hakeutumisestani Keuruun kaupunginjohtajaksi. Kannustavia kylläkin. Siinä on kunnon syy olla  onnellinen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s