Junnaaminen kuuluu asiaan

huoneentaulu3

Olen innostuja. Aina välillä tulee niitä jaksoja, niitä päiviä tai niitä hetkiä, kun innostun ja innostan muitakin innostumaan jostain ilmiöstä. Innostuminen liittyy aina siihen että opin tai oivallan jotain uutta. Tänään ei ole se päivä. Huomaan selaavani tylsistyneenä muiden ihmisten viserryksiä ja lukevani lehtiä ilman yhtään mielipidettä. Myös työssä tulee keskityttyä rutiiniasioiden pyörittämiseen. Ehkä niin on hyvä.

Ihmisen kyky oppia on luontainen, mutta valitettavan rajallinen. Mitä vanhemmaksi tullaan sitä vaikeampaa oppiminen. Niin ainakin väitetään ja syitäkin on monia: mieli voi harhailla, kun on niin paljon mielessä, voimme harrastaa suodattavaa oppimista jolloin yritämme sovittaa lukemamme (sopimattoman) palasen osaksi omaa ymmärrystämme tai sitten metodi ei vaan toimi, olemmehan erilaisia oppijoita.

Onneksi omaa oppimistaan ja oivaltamistaan voi tukea. Googlehan tietää kaiken ja siitä innoittuneena näppäilin hakukenttään kysymyksen: “Miksi en oivalla?” Lähes ensimmäisenä hakutuloksena ponnahti esiin linkki YLE:n Opi ja Oivalla sivuille.

Hauska ja ilahduttava sivusto. Joku jakaa kokemukseni: aina ei oivalla eikä edes innostu. Sivustoon kannattaa tutustua jos ei oppi mene päähän eikä ymmärrä miksei aina onnistu. Aivoille pitää antaa aikaa ja junnaaminen kuuluu asiaan. Oppimis-, oivallus- tai innostumisloikkia ei kuulukaan tehdä joka päivä. Välillä pitää olla tylsää.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s